mind&move | Musik til bevægelsesform og til indgang til musiklokalet.
15726
post-template-default,single,single-post,postid-15726,single-format-audio,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Musik til bevægelsesform og til indgang til musiklokalet.

Musik til bevægelsesform og til indgang til musiklokalet.

Denne dejlige musik bruger jeg tit, når et hold eller en klasse skal gå ind i musiklokalet. Vi starter altid i en lang række udenfor døren og når der er helt stille, tænder jeg musikken og eleverne går ind i en lang række og sætter sig i en rundkreds på gulvet. (Se evt. mere om dette på side 29 i min bog.)

Derefter taler vi om, hvilke instrumenter vi hører, hvordan musikken er m.v.

Jeg har sammen med min kollega Britt lavet en bevægelsesform til denne musik. Den øver vi så senere på holdet. Bevægelsesformer er en slags kropslig hørelære, et bevægelsesbillede af musikkens forskellige elementer. I dette tilfælde er der et hold trompeter og et hold harmonikaer, som senere bliver til violiner. (Mere herom på side 20 i min bog “Kreativitet i musikundervisningen”.)

Musikken er fra forestillingen “August”, som har nykomponeret musik af Søren Siegumfeldt. Dette musikstykke har jeg ikke kunnet finde titel eller komponist på, så giv endelig lyd, hvis du ved det 🙂

Ida Marie